Äntligen har vi fått tillgång till vår Minecraftserver på Fontinskolan!

Orsakerna till att det har tagit lite tid är nog många men kanske beror det delvis på att Northern Ireland köpt MinecraftEDU till sina drygt 200 secondary schools, https://www.youtube.com/watch?t=25s&v=SNjdQ6KqDlE&app=desktop När jag kontaktade Minecraft och undrade hur det gick med vår beställning ursäktade de sig nämligen och förklarade att de hade haft en enorm tillströmning av beställningar den sista tiden. Så vår enda server och våra 12 licenser hade kanske inte högsta prioritet?

Ritning_Fontin_1smallMen nu är vi igång och Amanda har startat upp ett arbete där en grupp elever har börjat göra en ritning över skolan. De var ute och mätte upp hur lång byggnaden är och sen tog de hjälp av en riktig ritning där de klippte ut skolbyggnaden och klistrade upp på ett rutat papper. Satte ut mått och räknade ut hur många block de skulle ha. Utifrån denna skiss skall de sen bygga skolan i Minecraft. Målet är att kunna skriva ut den på vår 3D-skrivare.
För att inte alla skall ha samma startsträcka som vi har haft har jag gjort några manualer som kan vara till hjälp. Dels en på hur min beställning såg ut, sidan jag gick in på och vad som behövdes för att få köpa på faktura och dels en manual för hur du kommer in på servern och hur du kommer igång och börja bygga.

Köpa minecraftEDU vt15
Minecraft för dig som pedagog

Ett tips jag fick på vårt Minecraft-möte sist var siten http://www.elevspel.se/sok.html?q=minecraft
Här kan du hitta glosor från Minecraft, matte med Minecraft, stava ord mm.
Värd ett besök!

Lisbeth Sedén

Det här inlägget postades i Digitala verktyg-möta alla elever. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Äntligen har vi fått tillgång till vår Minecraftserver på Fontinskolan!

  1. Pingback: Minecraftmöte | Bokmikk Sandbackaskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>