Dialogkonferens i samverkan skola och samhälle

Poster GU Kungälvs Kommun SlutligIdag redovisar vi hur långt vi i Kungälv hunnit i vårt arbete rörande Samverkan, skola och omvärld/samhälle. Munkegärdeskolan och Ytterbyskolan har deltagit i en pilotutbildning som skolverket anordnat med uppdrag att få in SYV-målen i undervisningen. Under året har vi arbetat med skolverkets utbildning som del av ett större utvecklingsområde som berör kapitel 2,5 (övergång och samverkan) och 2,6 (skolan och omvärlden) i läroplanen. Vårt mål är att skapa ”skola på riktigt” där eleverna finner motivation och framtidstro. SYV-målen är hela skolans ansvar och bör finnas i all undervisning. Arbetet har byggt på att vi utgår från det fantastiska arbete som lärarna redan gör med sina pedagogiska planeringar och lektionsupplägg, men att vi lägger till ett SYV-perspektiv i undervisningen. Vi har även arbetat med studiebesök, branschdag, prao, kontakter med företag och branscher, arbetsförmedlingen, universitet, gymnasium m.m. m.m. Det har varit en fantastisk resa under året och vi kommer att skriva mer om den resan längre fram. Det känns otroligt skönt att denna dag inte är ett avslut utan en början på ett mer utvecklat arbete!

Parveen Saini Wittlåck, Jenny Lind, Pia Erlandsson, Louise Olsson, Linda Bjälkenborn, Anette Lundborg

Det här inlägget postades i Samverka skola arbetsliv. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>