Hemma igen!

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem igen och det känns redan som det var en evighet sedan vi befann oss i ett IT rus. Tänk vad fort allt kan försvinna när man tvingas tillbaka till en tillvaro där dagen går ut på att hinna med allt som står på listan över ”att göra” saker.

Jag hade förmånen att få åka för andra gången till BETT. Min upplevelse av detta året är STÖRRE. Med det menar jag att allt jag gjorde i år upplevdes mer för jag var mer redo att ta emot. När man ska vara med om en upplevelse och inte vet vad som ska hända blir det oftast bra. Man har i inga förväntningar. Så var det förra året. Jag upplevde det mesta som bra. I år hade jag därför stora förväntningar, och jag blev inte besviken.

Jag tror att det beror på att jag i år visste vad som skulle hända, jag visste vad som förväntades av  mig och jag gick in med en helt annan inställning. Jag kände att jag visste vad jag skulle fokusera på och jag kunde lättare sålla och välja bland all information.

Det som är nytt i år är att några av våra rektorer m fl, har jobbat på att det ska bli en fortsättning även när vi kommer hem. Det är ett enormt bra initiativ för jag tror att de flesta av er som kommit hem har upplevt samma som jag, dvs att det är helt sanslöst vad fort man kommer tillbaka i vardagen och man hinner inte få till allt det som man får tankar och idéer om när man befinner sig på BETT.

De största och mäktigaste tankarna fick man oftast när man helt informellt, över en kopp kaffe eller ett glas vin, nätverkande med andra kollegor från Kungälv eller andra delar av Sverige. Detta gör att jag verkligen tror på Ed camping som kommer framöver, men jag tror även att vi behöver andra former av träffar där man inte känner någon press att prestera, utan man kan tänka helt fritt och galet. Varför inte ordna en galakväll för all personal som jobbar med utbildning i Kungälvs kommun. En vild och galen idé från en något galen lärare.

Karolina

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>