Heldag på mässan!

Idag åkte vi direkt ut till BETT-mässan. Vi började med att lyssna på en föreläsning om flipped classroom i year 3.
Läraren skapar och publicerar filmer inför lektionerna. Syftet med filmerna är att de skall titta på filmerna innan lektionen för att sen kunna ställa frågor och diskutera i klassrummet. För att eleverna skall veta hur de skall använda filmerna för att lära modellerade han och tänkte högt, pausade och gjorde små anteckningar för att visa hur de skulle ta del av innehållet på bästa sätt. Han visade hur de kunde göra för att få hjälp om de stötte på svårigheter och för att hitta nästa steg i sin inlärning. Även eleverna gjorde filmer om olika moment för att lära sig själv och dela med sig till andra.
Vi gick sedan till Minecraft och fick se en presentation om hur man kommer igång med programmet och hur man kan använda det som pedagogiskt verktyg och det kan kopplas till läroplanen. Han pratade om att det finns möjlighet att ladda ner en karta som grund för att bygga upp en miljö. Vi fick se olika block och hur de används. Han tryckte på att Minecraft kan inkludera alla elever.
Google for Education: Our Vision var ett seminarium där de visade sitt digitala klassrum och de möjligheter som finns, att skapa, spara och organisera dokument, underlätta kommunikation och samarbete m.m. Vi hade dessutom fördelen att besöka ett av Googles kontor i London som har en spännande och kreativ miljö.
Janet, Maud och Lisbeth

mys rum

krypin

Det här inlägget postades i Digitala verktyg-möta alla elever, Makerkultur, MIK-begreppet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>