Jetpack installation

Vill du ha möjlighet att lägga till en widget för att besökare ska kunna prenumerera på din blogg så måste du göra en Jetpack installation.
Det som kan vara bra att veta är att den som prenumererar måste själv avsluta prenumerationen.
Du som administratör har ingen möjlighet att ta bort prenumeranter från din blogg.
Vill du uppmana prenumeranter att avregistrera sig så kan du göra ett inlägg där du ber dem klicka på länken i mailet de får.

Här kommer en instruktion på hur du lägger till Jetpack till din blogg.

 1. Logga in som administratör. I Adminpanelen klicklar du på Tillägg och aktivera Jetpack från WordPress.com
  tillagg
 2. Då öppnas en blå banner överst på sidan där det står Connect to WordPress.com Klicka på Connect to WordPress.com
  Connect
 3. Har du ett konto på wordpress.com skriver du in det här och klickar på Authorize Jetpack annars klickar du på Need an account. Då kommer du till ett formulär där du fyller i dina uppgifter och skapar ett fristående WordPress.com kontto Detta skall du bara anvä nda för att få tillgång till JetPack installationen. När du skapat ett konto fyller du i namn och lösenord på ditt wordpress.com konto i rutan enligt nedan.
  loggaincom
 4. Nu har du aktiverat JetPack och du kan använda de olika tjänsterna som fanns med. De flesta är gratis och blir aktiva direkt. Kolla innan du aktiverar.  Prenumerera på bloggen måste konfigureras.
  fueld
 5. Klicka på Utseende, Widgets
  meny
 6. Dra och släpp Blog Subscriptions (Jetpack) till fältet till höger. Du kan välja var du vill ha den.
  widgets
 7.  Klicka på pilen uppe till höger på widgeten. Skriv in din information. Klicka på Spara. Klicka på pilen igen för att stänga widgeten.
  epostwidget
 8. Testa nu om den fungerar genom att lägga till din egna adress och prenumerera på bloggen. Gör en uppdatering och se om du får ett mail.
  prenumerera1