Om Bokmikk


pågåend bild o text till Bokmikk

Bokmikk för böcker och media finns på Sandbackaskolan i Kungälv. Biblioteket ligger centralt mitt i skolan, ett stort härligt rum, med många fönster. I bokhyllor och lådor finns en aktuell samling böcker,  bilderböcker, skönlitteratur, faktaböcker och tidskrifter som kontinuerligt uppdateras. En bekväm plats för läsning finns i den mjuka, blå soffan.  Klasser är välkomna för bokprat eller för att låna och läsa.

                              IMG_3546IMG_3545    Bokmikk är mer än bara ett rum då det är kopplat till biblioteks-och IKT ansvarig på Sandbackaskolan. Och jag som från och med i höst har möjligheten att arbeta med det heter Christina (Tina) Andersson. 

Bokmikk är en tydlig del av skolans pedagogiska vision. Jag arbetar tillsammans med skolledning och övrig personal kring elevers lärande. Vi arbetar målinriktat för att utveckla läsförmågor och kommunikationsförmågor i en vidgad textvärld.  Vi vet hur viktigt det är att läsare får samtala om och relatera till texter för att förstå meningen med att bli en läsare. Vi vill att alla våra elever ska bli goda läsare, kunna hitta kunskap på nätet och att vara källkritiska.

Jag planerar tillsammans med arbetslagen och arbetar både här och ute i klassrummen. Jag arbetar med boksamtal, författarpresentationer, tipsar om bloggar, podcasts, boktipssidor på nätet. Jag stöttar klasser med digitala verktyg, t.e.x projekt med MinecraftEdu och blockprogrammering Scratch. Under året driver jag återkommande aktiviteter och utställningar i biblioteket kring Bokjuryn m.m.

Välkommen hit när Du vill få tips på nya eller gamla böcker som passar just dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>