Samverkan

De sista veckorna har passerat snabbt och mycket har hänt. Maria Johns, bibliotekspedagog på Thorild, Maria Lidström och jag var på Skolbibliotekcentralen i Västra Frölunda och berättade för skolbibliotekarier, pedagoger och någon enstaka rektor om hur vi jobbar tillsammans kring skolbibliotek och på våra respektive skolor. Nöjd och glad med det vi samverkar kring, att utveckla biblioteksverksamheten för  alla våra elever, reste jag dagen därpå till Barcelona. Där befann jag mig när jag fick höra den hemska nyheten att Thorildskolans bibliotek brann. Så mycket som försvann, de mest attraktiva, intressantaste böckerna, maskinerna att hantera ut och in låningen mm. Ett stort arbete behövs nu göras för att återskapa det som byggts upp under lång tid. Tur att den nya bibliotekslokalen var oskadd och att det fanns en digitaliserad bibliotekskatalog. Vi är på väg att upphandla nytt katalogsystem och nu hoppas vi framöver att kunna ha samma så att samarbetet kan bli ännu bättre. Om sedan fler skolor i Kungälv kommer med så kan vi samutnyttja våra resurser!

Tack femmor på sandbacka för sporttemat som de röstat fram och fixat till på snurran!

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>