Skolbibliotek 2017

Jag och Maria, lärarbibliotikarien på Torildskolan har varit på konferens Skolbibliotek 2017. Vi har lyssnat på föreläsare från skolinspektionen, skolforskning, media och digitaliseringsexperter. De har pratat om undervisning, läsförståelse/ läsprocesser,  yttrande-och tryckfrihet, källkritik, skolbibliotek, arbetslag och samverkan. Om framtiden och digitaliseringen, om frihet och integritet. Mellan föreläsningarna fanns tid till möten med bland annat WeLib för att prata om vårt katalogsystem. Med Solveig Eriksson ,Skolbibliotekscentralen, för att stämma av inför vår presentation där i april. Vi hann även göra lite nya bekantskaper. Jag har fått med mig mycket bra ny input till Bokmikk. Det var en bra variation av föreläsningar. Ett inslag jag föll lite extra för var:

”Vikten av att ta fantasin på stort allvar! av Dilsa Demirbag-Sten från Berättarministeriet

Länge har jag önskat mig att få ta del av deras verksamhet. Glädjen med att ge barn tillgång till det skrivna språket fick vi under föreläsningen följa via några filmer som de producerat. Klasser besöker Berättarministeriet i en spännande miljö, startar en skrivprocess sedan får läraren och klassen material att arbeta vidare med i klassrummet hemma. Det var härligt att se hur de jobbar. Med hjälp  av fantasi och  pedagogik hittar de barnens engagemang och energi. Avslutningsvis fick vi ta del av inspirationsfilmen Imagine där berömda vetenskapsmän, idrottare och musikstjärnor deltar. Grattis till Östra Göteborg! Berättarministeriet etablerar sig där i november! Förhoppningsvis kan det ge ringar på vattnet och inspirera även oss i Kungälv.

 Skrivar-workshop på stadsbiblioteket i Kungälv ges redan i påsk. Här kommer en inbjudan från bibliotekarierna där:

easter egg

”Onsdagen 12/4 (påsklovet) har  författaren Peter Ekberg skrivar-workshop och pratar om sina böcker och hur det är att vara författare.

Vi håller till i Hörsal 1 på Mimers hus och deltagarålder är ”mellanstadiet”. Biblioteket bjuder på mellis. Deltagare anmäler sig på : anmalan.biblioteket@kungalv.se”

 

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>