Källkritikens dag

Idag uppmärksammar vi källkritik. Alla lärare/klasser har material att arbeta utifrån. Vi har satt posters på våra entréer.

Bamse K

 

De yngre läser ur Bamse (nr 2 tema källkritik, 6 ex inköpta till biblioteket).

 

Från nätet har vi länkat hem olika godbitar. Några klasser ska se film från Ur ,”Hur vet du det?”, och andra tar del av Lila viralgranskarnas aktiviteter  bland annat. Frågor kring källkritik har en tid varit uppsatta i biblioteket, ord och begrepp har förberetts. Det är bäddat för goa diskussioner och kanske lite visklekar😋

0ED9F344-DD2A-4B2C-8DC5-827AE11DD89C

 

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Informationssökning och källkritik, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>