Att kritiskt gallra

Nytt ska in gammalt, inte längre aktuellt, ska ut. Jag har i veckan gallrat bland hyllor och i skåp. Flera dammiga gamla exemplar som aldrig lånas åkte bort från hyllorna. Men det är inte bara böcker som rensas.

Bland information på nätet måste vi också kunna gallra. MIK – Medie och informationskunnighet tränas, vårt källkritiska arbete i femmorna i veckan handlade om att undersöka webbsidor. Först undersökte vi några sidor tillsammans. Därefter diskuterades i grupper vem sidan gjorts av och varför, slutligen summering i helklass. Dessutom var det start på femmornas  bästa boktipsveckor i  biblioteket.

IMG_9446

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9447

 

 

 

 

 

Böcker om starka kvinnor är framsatta på vår boksnurra inför Internationella kvinnodagen. Utifrån de böckerna fick vi viktiga diskussioner, om alla människors lika värde, i våra tre fyror i fredags.

IMG_9451

 

 

 

 

 

 

 

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>