Barnboksveckan

Barnboksveckans första dag, högläsning för förskoleklassen i biblioteket. Barnen lyssnade uppmärksamt till Tomas Hallings ”Det var synd/Det var tur, historien om det som kunde ha hänt”.

Plockade fram alla våra Anna Höglunds böcker, berättade om priset och läste ” Kåge och Mina” för ett par grupper.

Det har varit allsång i biblioteket också…

eftermiddagen sjöng femmorna Bob Dylans ”Blowin in the wind” och ”Knocking on  heavens door”. Ljuslågorna på kandelabern vi tänt dansade i takt till tonerna. Vi pedagoger njöt och rös. Medborgarrättigheter, Nobelpris, krig och allas lika värde. Vi pratade om hur texter och musik kan påverka och inspirera till arbeten för fred och förståelse. Musikläraren, klassläraren och jag var lika nöjda som barnen.

bob-dylan

Jag avslutade dagen med It-möte och diskussion om den nya It-strategin och hur vi ska hantera digitaliseringen i skolan. Det finns en del att fundera över. En bra översyn av Emil Jansson.

 

 

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Barnboksveckan

  1. Emil Jansson skriver:

    Hej! Kul att du uppskatta min lilla summering om digital kompetens (antar du uppskatta det då du länka till den).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>