Bokmässan

Effektiv arbetsdag på Bokmässan. Sedan i morse har jag fått information och inspiration om vad som är på gång inom Bok&Bibliotek. Jag har lyssnat på skolbiblioteksansvariga inom olika myndigheter, fått praktiska tips av skolbibliotikarier och mött författare.

 

image

Petrus Dahlin berättade om sin nya bok ”Spöknät” och gav en hälsning till oss på

Sandbacka, vilket jag återkommer till. Meg Rosoff intervjuades av Alma-juryns ordförande Barbro Westin. Upplägg och tips att hantera  inspelning av elevers boktips bjöd skolbibliotikarier/skolbiblioteksutvecklare Sofia Malmberg på. Aurasm  ska vi testa i höst.

Erik Fichtelius, nationell samordnare för en nationell biblioteksstrategi, var en av de som presenterade sekretariatets nya förslag om en satsning på en bred digital utbildningssatsning för allmänheten via folkbiblioteken. Osökt tänkte jag på vårt kollegiala It-lyft. Dagens summering får bli: Läskunnighet och MIK(Media och Informationskompetens) måste öka för demokratins varande.

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokmässan

  1. Maria skriver:

    Vad spännande det låter Tina. Hoppas du har med dig mycket nytt och matnyttigt tillbaka till vårt fina skolbibliotek./Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>