Hack the classroom

Ledig dag, hemmadag men kan inte låta bli att följa #Hacktheclassroom. Ettt Microsoft Educator Exchange event där 12000 lärare från hela världen registrerat sig för att följa föreläsare som arbetar med nya spännande möjligheter för klassrummen. Lyssnar på Hadi Partovi grundare av Code.org som berättar att Obama denna morgon sagt ”Computer Sience is a new basis skill just alongside Reading, writing and aretmitik”. Programmering och datalogiskt tänkande diskuteras det om i många länder nu. Det svenska betänkandet publiceras snart av Skolverket. Det måste bli tydligt!

 

Haidi Partovi

Haidi Partovi

 

 

 

Lyssnade även på Rafranz Davis som visade på ”Empowering Students through Minecraft”.

Något annat spännande som hände på min lediga dag var att jag fick mail om att vår bibliotekskatalog FreeLib strax är omgjord till WeLib vilket betyder att vi får ett riktigt onlinebibliotek med många nya funktioner att implementera i undervisningen. En skjuts för hur vårt skolbibliotek kan integreras ännu bättre i undervisningen.

Men nu ska jag väcka min sömniga hund, gå ut i vårsolen och vara ledig:)

 

image

 

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Fortbildning, Minecraftgruppen. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hack the classroom

 1. Cecilia skriver:

  Hej!
  Kul att ni ska komma igång med WeLib. Berätta gärna hur ni jobbar framöver. Alltid spännande att få sprida vidare och tveka inte att höra av dig!

  Hälsar,

  Cecilia
  Axiell Education

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>