Stjärnenatt

Idag har jag läst Jimmy Liaos bok Stjärnenatt med fyra olika klasser. Med två treor, med en 4-6:a och en 6:e klass. Vi tittade på bilderna med hjälp av en vizulizer. Det är verkligen en bok för alla åldrar! Barnen uttrycke att de fick en massa känslor, att de kände ett lugn och att det var underbara bilder i boken.

Stjärnenatt

Efter lite prat om boken såg vi på en filmtrailer av den. Det går att göra mycket arbete i klasserna kring den här boken.

 

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Böcker. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stjärnenatt

  1. Jenny Franke skriver:

    Vad roligt att du jobbat med Jimmy Liaos ”Stjärnenatt” i klasserna! Ganska snart kommer det att finnas en gratis nedladdningsbar läshandledning riktad till lärare, bibliotekarier, föräldrar osv. till just den bilderboken, som innehåller en massa förslag på kreativa övningar och diskussionsfrågor kopplade till bokens text och bilder. (Redan nu finns en handledning på hemsidan till Beatrice Alemagnas ”Vad är ett barn?”).

    Varma hälsningar,
    Jenny / Mirando Bok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>