Kollegialt lärande och delande

Jag tror verkligen att kollegialt lärande och en Delakulturer  är effektiva vägar till skolutveckling. Förra veckan deltog jag i ett Ed-campmöte med kollegor på Munkgärdeskolan. Två diskussionsgrupper hann jag med, Språkutveckling samt Gamifiering. Massor av tankar och idéer växte fram hos mig efter de mötena, förhoppningsvis även hos de övriga deltagarna. Det känns bra att det ska bli fler möten.

Denna veckan var jag på möte med IT- pedagoger på Kärna skola. Vi fick se en del av skolans digitala verktyg, bland annat Apple TV i träslöjden, 3D-skrivare som fritidsklubben använde och Wacom bamboo 1000, en interaktiv skrivtavla, som var populär i klasserna. Användbar i många pedagogiska situationer och så mycket billigare än interaktiva whiteboards.

I januari tittade vi på 3D-skrivare på BETT-mässan.

3D3D skrivare

På Kärna fick vi se den här.

Efter rundvandringen följde en diskussion om hur vi använder digitala verktyg och vad som händer i den digitala utvecklingen på grundskolor runt om i kommunen. Vi pratade en del om publicering i lärplattformar och på Youtube. Publicering kräver mycket eftertanke för att det ska bli på rätt sätt. Utvecklingen går snabbt inom det området. Kunskap om MIK behövs ute på skolorna.Vi pratade även om olika förutsättningar för den digitala utvecklingens på våra skolor, rektors inställning, pedagogers inställning och kunskaper. Vi befinner oss på olika nivå, det viktiga är att alla vill lära sig mer. Nya kunskaper behövs för att vi kan följa och stötta våra barn. För att en likvärdighet ska bli möjlig på  Kungälvs skolor, är det viktigt att vi möts från olika skolor, jämför, berättar och diskuterar hur det ser ut på våra skolor och hur vi kan samarbeta.

Mötet var i rummet ovanför Kärna biblioteket som delar lokaler med skolan.  Biblioteket servar både allmänhet och skolbarnen. Som Bokmikk ansvarig kunde jag inte låta bli att ta en bild  på vägen ut. Mina tankar kretsar hela tiden kring böcker och IKT:)

                                                                                    imageBokmikk 10 nov b

Om bokmikk2014

Jag som arbetar i biblioteket Bokmikk, är lärare i grunden och har en magister i "Lärande, kommunikation och It". Jag har arbetat under många år i olika arbetslag på skolan. Böcker och kreativt medialt skapande har jag intresserat mig för länge.
Det här inlägget postades i Besök. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>